Samsung’dan Nvidia için stratejik hamle: 12 katmanlı HBM3E yongaları üretimde

Samsung Electronics, yapay zeka teknolojilerinde hayati öneme sahip yüksek bant genişliğine sahip bellek (HBM) yongalarının üretiminde önemli bir adım attı. Firmanın, Nvidia için geliştirdiği 12 katmanlı HBM3E yongalarının seri üretimine başladığı duyuruldu.

Samsung, Nvidia için 12 Katmanlı HBM3E Yongalarının Seri Üretimine Erken Başladı

Yakın bir rapora göre, Samsung, yeni geliştirdiği 12 katmanlı HBM3E yongalarının Nvidia tarafından onaylanacağına dair büyük bir güven duyuyor. Güney Koreli teknoloji devi, 2025’in ilk yarısında Nvidia’nın onayını almaya odaklanırken stratejik bir hamle yaparak seri üretime başladı. Bu yongalar, Nvidia’nın yapay zeka hızlandırıcılarında kritik bir bileşen olarak kullanılacak.

Samsung’un yeni nesil 12 katmanlı HBM3E yongalarının seri üretiminin Şubat ayında başladığı bildiriliyor. Bu yeni yongalar, şirketin 1a DRAM teknolojisine dayanan beşinci nesil 10nm sınıfından geliyor. Uzmanlar, yeni yongaların geçen yılın ikinci yarısında Nvidia’nın testlerinde başarısız olan önceki HBM3E yongalarından çok daha yüksek performans sunabileceğini düşünüyor.

Samsung şu anda aylık 120.000 ile 130.000 arasında HBM3E yongası üretebiliyor ve tam üretim süreci yaklaşık altı ay sürüyor. Samsung, Haziran veya Temmuz aylarında Nvidia’nın onayını almayı bekliyor. Ancak sürecin bu denli uzun sürmesi durumunda seri üretime yetişmek zor olabilir. Bu sebeple Samsung, onayı aldığında yeterli stoğa sahip olmak için üretim sürecini erkenden başlatmış durumda.

Sektördeki bilgilere göre, Nvidia bu yılın sonuna doğru yeni yapay zeka hızlandırıcısı Rubin için HBM4 yongalarına geçebilir. Bu durum, Samsung için zaman baskısı yaratıyor ve bu nedenle şirket, Nvidia’dan onay aldığı anda yeterli stok miktarına sahip olabilmek adına 12 katmanlı HBM3E yongalarının üretimine erken başlamış gibi görünüyor.

Related Posts

Tesla’dan yeni dönem.. Çin’de faaliyete geçti

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla’da yeni adım atıldı. Tesla’nın V4 Supercharger’ları Çin’de faaliyete başladı.

Artık telefonlarınız Wİ-Fİ’ye bağlanmayacak: 100 kat daha hızlısı icat edildi

Bilim insanları Wİ-Fİ teknolojisine tarihe gömecek yeni uygulamayı geliştirdi. Li-Fi adında yeni teknoloji Wİ-Fİ’ye göre 100 kat daha hızlı veri akışı sağlıyor.

Başarılı insanlar bizim bilmediklerimizi bilerek tuşlu telefon kullanıyor: İşte nedeni

21. yüzyılın dijital çağında herkesin cebinde iOS ya da Android tabanlı bir akıllı telefon var. Ancak dikkat çekici bir şekilde, bazı milyoner iş insanları ve teknolojiye yön veren isimler, bilinçli olarak tuşlu telefonlara geri dönüyor.

Akıllı telefonlar tarih oluyor: İşte yerini alacak yeni nesil cihazlar

Yıllar içinde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, yerini bambaşka bir teknolojiye bırakmak üzere gibi görünüyor. Bugün, yarın olmasa da bu değişim tahmin ettiğimizden çok daha yakın olabilir…

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …

Borusan otomotiv mikromobilite dünyasına Microlino ile adım atıyor: İşte fiyatı ve merak edilen özellikleri

Haziran ayında Türkiye yollarıyla buluşacak olan ve şehir içi ulaşımda pratik çözümler sunmayı hedefleyen Microlino’nun fiyatları ve teknik detayları açıklandı. Auto Show Dergisi’nden Hırant Kasapoğlu’nun haberine göre, premium otomobil markalarının …