Çağımızın en yaygın sorunlarından biri! ‘Aşırı düşünmeyle başa çıkmak mümkün’

Aşırı Düşünme ve Zihinsel Sağlık Üzerindeki Etkileri

Son zamanlarda, zihinsel sağlık konularının önem kazandığını belirten Uzman Dr. Zekeriya Bahçe, aşırı düşüncenin hayatımızı nasıl etkilediğini açıkladı. Aşırı düşünme, bir durumu ya da olayı sürekli analiz etmek, düşünceleri tekrar tekrar zihninde yaşatmak demektir. Bu durum genellikle kaygı, stres ve depresyon gibi psikolojik sorunlarla ilişkilendirilir.

Aşırı düşünme, genellikle anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi psikolojik sorunlarla ilişkilendirilir. Ayrıca, mükemmeliyetçilik ve kontrol ihtiyacı gibi kişilik özellikleri de aşırı düşünmeye neden olabilir. Genetik faktörlerin yanı sıra nörolojik etmenler de bu durumu etkileyebilir.

Aşırı düşünme sadece bireysel sağlığı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda sosyal ilişkileri de olumsuz etkileyebilir. Kişiler sürekli detaylara takılarak ilişkilerinde sorunlar yaşayabilirler. Bu durum, sosyal hayatı ve iş performansını da olumsuz etkileyebilir.

Günümüzde, aşırı düşünme ile başa çıkma yöntemleri geliştirilmektedir. Uzman Dr. Bahçe’ye göre, mindfulness teknikleri, derin nefes alma egzersizleri, meditasyon ve yoga gibi uygulamalar, aşırı düşünmenin etkilerini azaltabilir. Ayrıca, düşünceleri ertelemek ve dikkat dağınıklığı yaratan aktivitelerle uğraşmak da bu durumu kontrol altına almada etkili olabilir.

Uzman Dr. Bahçe, profesyonel yardımın da önemli olduğunu vurgulayarak, bilişsel davranışçı terapi gibi yöntemlerle bireylerin aşırı düşünme sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Aşırı düşünmenin zihinsel ve fiziksel sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirten Uzman Dr. Bahçe, farkındalık, terapi ve sosyal destek gibi stratejilerle bu durumla başa çıkmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Related Posts

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Ünlü doktor uyardı: Duşta yaptığınız bu hata hayati tehlike taşıyor

Ünlü damar sağlığı uzmanı Dr. Max Maddahali, aşırı sıcak duşların ciddi sağlık riskleri yaratabileceği konusunda uyardı. Özellikle duş suyu sıcaklığının birkaç derece fazla olması, tansiyon düşüklüğüne ve bayılmaya yol açarak hayati tehlikeye neden olabilir.