Ünlü doktor uyardı: Duşta yaptığınız bu hata hayati tehlike taşıyor

Sıcak Duşun Bilinmeyen Tehlikeleri

Dr. Maddahali’ye göre, sıcak suyun cilde temasıyla kan damarları genişler ve vücut doğal olarak kendini soğutmaya çalışır. Ancak bazı durumlarda bu durum baş dönmesine ve bilinç kaybına sebep olabilir. Özellikle banyo gibi sert yüzeylerin olduğu ortamlarda bayılma, ciddi kafa travmalarına ve hatta ölüme neden olabilecek kadar tehlikeli olabilir.

‘Baş Dönmesi Hissederseniz Suyun Sıcaklığını Düşürün’

Daily Mail’in aktardığı habere göre; duş alırken baş dönmesi hissedildiğinde, suyun sıcaklığının birkaç derece düşürülmesi veya sıcaklık sabitleyici sistemlerin kullanılması önerilmektedir. Bayılma riski taşıyanlar için duşta kaymaz zeminler, tutunma barları veya oturma tabureleri gibi önlemler alınması tavsiye edilmektedir.

Doktor ayrıca, acil durumlarda uyarı verebilen bileklik şeklinde giyilebilen medikal cihazların kullanılabileceğini belirtmektedir. Bu cihazlar, düşme veya yaralanma durumlarında alarm vererek hızlı müdahale sağlanmasına yardımcı olabilir.

Tek Tehlike Bu Değil

Ancak sıcak duşun tek tehlikesi bu değil. Dr. Maddahali, sıcak suyun cilt, saç ve bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini belirtmektedir.

Uzmanlar, ciltte bulunan doğal nem tabakasının aşırı sıcak suyla tamamen yok olabileceğini ve bu durumun cildin kurumasına ve saçların zarar görmesine neden olabileceğini söylemektedir. Ayrıca bazı araştırmalar, sıcak duşun ciltteki “iyi” bakterileri yok edebileceğini ve bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini göstermektedir.

Related Posts

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

İstanbul’da kene alarmı… Bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırması vakası yaşandı!

İstanbul’da bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırığı vakası kayıtlara geçti. Vakaların büyük kısmı ilkbahar ve yaz aylarında görüldü. Yetkililer, kene teması sonrası erken müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.