Deprem çantasında bulunması gerekenler

İstanbul Depreminin Ardından Deprem Çantası Hazırlığı Başladı

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, afetlere karşı hazırlıklı olmak adına deprem çantası önem kazanmaya başladı.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, acil durum ve afetlerde ilk saatlerde hayatta kalmak için gerekli olan malzemeleri içeren bir çanta bulundurmanın hayati önem taşıdığı vurgulanmaktadır.

İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİ!

Özellikle depremler gibi afetler sonrasında geçen ilk 72 saat kritik bir dönem olarak kabul edilmektedir. Yardım ekiplerinin ulaşmasında olası gecikmeler göz önüne alındığında, bireylerin ve ailelerin bu süre zarfında ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çanta hazırlıklı bulundurması gerekmektedir.

Acil durum ve afet çantalarının sadece yetişkin bireyler için değil, bebekler, yaşlılar, engelliler ve evcil hayvanlar gibi özel ihtiyaç gruplarını da düşünerek hazırlanması önem arz etmektedir. Ayrıca çantanın her zaman kolayca ulaşılabilir bir yerde bulundurulması önerilmektedir.

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?

AFAD, afet ve acil durum çantasında aşağıdaki malzemelerin bulunmasının büyük bir önem taşıdığını belirtmektedir:

“Çakı, düdük, nakit para, kağıt, kalem, battaniye veya uyku tulumu, makas, koli bandı, plastik örtü, pilli radyo, el feneri, yedek piller, ilk yardım çantası, sürekli kullanılan ilaçlar ve reçeteler, yeterli miktarda gıda ve su, hijyenik malzemeler, evcil hayvanlar için 3 günlük mama ve su ile önemli evrakların fotokopileri.”

Çantaya, engelli bireyler için kimlik belgeleri, engellilik durumunu kanıtlayan belgeler, yedek protezler, ilaçlar ve reçeteler; bebekler için mama, biberon, bebek bezi, oyuncaklar; yaşlılar için tıbbi belgeler, yedek protezler ve ilaçlar eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Hazırlanan yiyecek, içecek, ilaç ve hijyen malzemelerinin son kullanma tarihlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, mevsim koşullarına uygun giysilerin tercih edilmesi ve çanta içeriğinin altı ayda bir gözden geçirilip yenilenmesi önerilmektedir.

Related Posts

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kamyonetin otomobile çarptığı kazada 3 kişi yaralandı.

Gazze’de son durum: Can kaybı 52 bin 365’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında can kaybı 52 bin 365’e yükseldi.

CHP’den, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ‘Esila Ayık’ başvurusu

CHP milletvekilleri, Kadıköy’de binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlikte “Diktatör Erdoğan” yazılı döviz taşıdığı için tutuklanan Esila Ayık’ın sağlık sorunlarını ve eğitim hakkının engellendiğini gerekçe göstererek tutuksuz yargılanması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Ümit Özdağ ilk kez hâkim karşısında: Avukatlar salona alınmadı, adliyede arbede çıktı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün Çağlayan Adliyesi’nde ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davasında ilk kez hâkim karşısına çıkıyor. Duruşma öncesi avukatlar salona alınmadı, adliye koridorlarında arbede yaşandı.

Narin Güran davasında 15 sanık için 5’er yıl hapis talebi

Türkiye’nin konuştuğu Narin Güran cinayetinde suçluyu kayırma suçundan üçü çocuk 15 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Sanıkların tümü için 5’er yıl hapis cezası istendi.

Akciğer kanserinde mucizevi buluş: Sesle teşhis edildi

Kanser tedavisinde erken teşhis büyük önem taşıyor. Türk bilim insanları erken teşhis için çok önemli bir çalışmaya imza atarak konuşma sesinden akciğer kanserini erken dönemde teşhis edilebildi. Çalışmanın doğruluk oranı ise yüzde 90’ların üzerinde. Haber: Şevval Yiğit

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir