Edirne’de Turizm 12 Aya Yayılacak

Edirne Turizm Potansiyelini Artırmak İçin Stratejik Planlar Hazırlanıyor

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, kültür turizmiyle öne çıkan kentte turizm hareketliliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Kentte turistik çeşitliliği artırarak turizmin yılın 12 ayına yayılmasının amaçlandığını söyleyen Soytürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın politika ve stratejileri doğrultusunda Edirne turizmini geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Edirne’nin turizm potansiyelini artırmak, turist sayısını ve elde edilen geliri yükseltmek adına 2022-2030 Edirne Turizm Master Planı çerçevesinde stratejik hedefler belirlendiğini vurgulayan Soytürk, Edirne Turizm Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası’nı hazırladıklarını da dile getirdi. Bu belgeler çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Soytürk, Edirne’nin kültür turizminden daha fazla faydalanabilmesi için bir dizi restorasyon ve iyileştirme çalışmalarının hummalı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Soytürk, Mimar Sinan’ın eseri Selimiye Camisi’nin restorasyonu ile Edirne Sarayı’nın yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini de hatırlattı.

Edirne: Çeşitliliğiyle Ziyaretçileri Etkiliyor

Edirne’nin tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayan Soytürk, Trak, Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserlerin kentte görülebileceğini belirtti.

Kültür, inanç, gastronomi, spor, doğa ve deniz turizmine yönelik projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Soytürk, özellikle kültür turizmini çeşitlendirerek turizmi yılın 12 ayına yaymak için çalıştıklarını ifade etti. Edirne’nin tarih boyunca önemini koruyan bir şehir olduğunu belirten Soytürk, turistlerin ilgisini çeken noktaları şu şekilde sıraladı:

  • Makedon Kulesi ve Ören Yeri restorasyonu
  • Şükrü Paşa Anıtı’nın ikinci etabının restorasyonu
  • Saraçlar Caddesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmaları

Özellikle Balkan ülkelerinden gelen turistlerin ilgisini çeken alışveriş turizmi ve konaklamalı turizmin geliştiğine dikkat çeken Soytürk, Meriç ve Tunca nehirleri, doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla Karaağaç bölgesinin yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olduğunu kaydetti.

Edirne’nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve festivaller düzenlendiğini belirten Soytürk, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşler gibi etkinliklere ev sahipliği yapmanın yanı sıra yaz aylarında Saros Körfezi’nde su sporları ve yaz turizmi etkinliklerinin yapıldığını da dile getirdi.

Related Posts

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Libya İş Toplantısına başkanlık etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc, Türkiye-Libya İş Toplantısına katıldı.

Avrupa’da 60 milyon kişiyi karanlıkta bırakan elektrik kesintisi tedirginlik yarattı: Türkiye için alarm zili

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Türkiye’nin aynı sistemin parçası olduğunu ve benzer durumların yaşanabileceğini açıkladı. Ne sanayi ne vatandaş bu krize hazır.

ABD’de mal ticareti açığı martta arttı

ABD’de mal ticareti açığı, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 9,6 artarak 162 milyar dolara yükselirken, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Donald Trump’ın ilk 100 günü küresel ekonomiyi nasıl etkiledi? Küresel resesyon riski çok yüksek!

Piyasalarda ticaret müzakerelerindeki iyimserlikle bir toparlanma görülse de ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk 100 gününün ardından yatırımcılar varlık fiyatlarının sürdürülebilirliği konusunda temkinli. Belirsiz politika ortamı, bazı yatırımcıları farklı varlıklara yönelmeye itiyor. ABD ekonomisinin geleceğine yönelik endişeler ise satış dalgalarına yol açtı.

İtalya’da banka savaşları başladı: Bankacılık devi sigorta devine talip

İtalya’da yatırım bankası Mediobanca SpA’nın, sigorta şirketi Assicurazioni Generali SpA’nın varlık yönetimi birimi Banca Generali’yi satın almak için 6,3 milyar euroluk teklifte bulunduğu bildirildi.

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin desteğiyle hazırladığı sondaj programı kapsamında, Tekirdağ’da açtığı yeni kuyularla üretimini artırarak, doğal gaz çıkarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir