Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Libya İş Toplantısına başkanlık etti

Türkiye-Libya İş Toplantısında İşbirliği Adımları Atıldı

Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Uğur Bolat ve Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı binasındaki görüşmelerin ardından başkent Trablus’ta Türkiye-Libya İş Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya çok sayıda Türk ve Libyalı iş insanı ve yetkili katıldı.

Her iki tarafın yüksek katılımı, ziyaretin Libya tarafından ne kadar önemsendiğini gösteriyor. Bolat, “Türkiye ve Libya arasında tarihsel bir kardeşlik ve iş birliği bulunmaktadır. Müteahhitlik sektöründen ticarete kadar uzanan iş birliği, uzun yıllardır devam etmektedir.” dedi.

Bakan Bolat, Türk müteahhitlik sektörünün Libya’da geliştiğinin altını çizdi:

“Libya, Türk müteahhitlik sektörü için önemli bir pazardır. Bu ülke sayesinde müteahhitlerimiz dünyaya açılmıştır. Bu durum Türkiye-Libya ilişkilerini güçlendirmiş ve Libya’nın ekonomik kalkınmasına katkı sağlamıştır.”

Bolat, Libya’daki temasları kapsamında Başbakan Abdulhamid Dibeybe ve Merkez Bankası Başkanı Naci İsa ile görüştüklerini belirtti.

Dibeybe, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda cesaretlendirici açıklamalarda bulundu.

Bolat, Başbakan Dibeybe ile yapılan görüşmede üzerinde anlaşılan konuları aktardıklarını ve Dibeybe’nin Türkiye-Libya ilişkilerini daha ileri seviyelere taşıma konusunda cesaretlendirici bir konuşma yaptığını ifade etti.

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Huveyc de, Dibeybe’nin Bolat ve kendisini kabulü sırasında imzalanan mutabakat zaptlarının hayata geçirilmesi konusunu ele aldıklarını vurguladı.

Huveyc, toplantıda şunları paylaştı:

“Yatırımların ve serbest ticaretin önündeki engellerin kaldırılması konusunda anlaştık. Ayrıca Merkez Bankası yetkilileri ile de iş birliği içinde olacağız.”

Toplantının ardından, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet İhracatı Genel Müdürü Tarık Sönmez ve Libya Ekonomi Bakan Yardımcısı Süheyl Ebu Şeyha, 2020 Ağustos ayında imzalanan mutabakat zaptının yeni metnini imzaladılar.

Twitter’da Paylaş

Related Posts

Avrupa’da 60 milyon kişiyi karanlıkta bırakan elektrik kesintisi tedirginlik yarattı: Türkiye için alarm zili

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Türkiye’nin aynı sistemin parçası olduğunu ve benzer durumların yaşanabileceğini açıkladı. Ne sanayi ne vatandaş bu krize hazır.

ABD’de mal ticareti açığı martta arttı

ABD’de mal ticareti açığı, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 9,6 artarak 162 milyar dolara yükselirken, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Donald Trump’ın ilk 100 günü küresel ekonomiyi nasıl etkiledi? Küresel resesyon riski çok yüksek!

Piyasalarda ticaret müzakerelerindeki iyimserlikle bir toparlanma görülse de ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk 100 gününün ardından yatırımcılar varlık fiyatlarının sürdürülebilirliği konusunda temkinli. Belirsiz politika ortamı, bazı yatırımcıları farklı varlıklara yönelmeye itiyor. ABD ekonomisinin geleceğine yönelik endişeler ise satış dalgalarına yol açtı.

İtalya’da banka savaşları başladı: Bankacılık devi sigorta devine talip

İtalya’da yatırım bankası Mediobanca SpA’nın, sigorta şirketi Assicurazioni Generali SpA’nın varlık yönetimi birimi Banca Generali’yi satın almak için 6,3 milyar euroluk teklifte bulunduğu bildirildi.

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin desteğiyle hazırladığı sondaj programı kapsamında, Tekirdağ’da açtığı yeni kuyularla üretimini artırarak, doğal gaz çıkarmaya devam ediyor.

Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 3 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir